Educatief pakket en activiteitenpakket

Introductie

Kleine Amal is een pop van 3,5 meter hoog. Zij vertegenwoordigt de 32 miljoen kinderen die hun huis hebben moeten verlaten en daarom vaak van hun vrienden en familie gescheiden zijn.

Amal zal door Turkije en Europa lopen om haar moeder terug te vinden. Ze is op zoek naar een thuis waar ze veilig in een bed kan slapen en terug naar school kan gaan. Een nieuw leven beginnen. Hoe zal de wereld reageren op de komst van Kleine Amal? Zullen ze haar verwelkomen? Zal jij dat doen?

Terwijl Amal van de Syrisch-Turkse grens helemaal naar het Verenigd Koninkrijk loopt, vragen we jullie om de vele kinderen niet te vergeten die ook hun huis hebben moeten ontvluchten door oorlog of om andere redenen. Deze vluchtelingen en asielzoekers zijn kinderen net als jij. Kinderen van de wereld. De toekomst

 

Wil je samen met Kleine Amal op avontuur gaan door de uitdagingen in dit activiteitenpakket aan te gaan?

Er zijn tal van manieren om mee te doen, waar ter wereld je ook bent. Je kan gedichten en verhalen schrijven of kunstwerken maken of gewoon creatief bezig zijn.

Overal waar Kleine Amal aankomt, verzamelt ze wat ze heeft geleerd samen met al haar eigen herinneringen. Of je haar nu in het echt ziet of haar reis van thuis uit volgt, je kan altijd deel uitmaken van het grote avontuur van Kleine Amal.

Als je alle creatieve opdrachten in dit activiteitenpakket hebt gemaakt, kan je je creaties met mensen over de hele wereld delen. Plaats je foto’s of video’s van wat je maakte op sociale media en tag @walkwithamal met #actsofwelcome #LittleAmal en misschien word je wel tentoongesteldin onze online gallery.

Laten we ons meteen voorbereiden op deze reis met een uitdaging.

Deel jouw creaties

Vergeet niet om je creaties te delen! Post ze op sociale media en tag @walkwithamal met #LittleAmal #actsofwelcome Of je kunt je creaties online uploaden.

Sign up

to Good Chance emails for news and updates about The Walk